English English Українська Українська

Сьогодні в Україні стартує другий з п’яти етапів виходу із карантину

Золочівської сільської ради


Сьогодні в Україні стартує другий з п’яти етапів виходу із карантину

Дата публікації: 22.05.2020

Із 22 травня в Україні стартує другий етап виходу з карантину. Обмежувальні заходи будуть скасовуватися за принципом адаптивності  (тобто у кожному регіоні окремо), в залежності від ситуації на місці. Це дозволить тримати ситуацію з розповсюдженням вірусу під контролем. Про це Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив на щоденному брифінгу.

«В Україні розроблений дуже чіткий механізм виходу з карантину, з конкретними показниками щодо пом’якшень карантину. З 22 травня – другий етап: відновлюється робота громадського, приміського та внутрішньообласного транспорту, також дозволяється проведення релігійних закладів, але за умови – 1 людина на 10 кв. м. Окрім того, відновлюється робота готелів, але без функціонування ресторанів», — наголосив Максим Степанов.

За словами Міністра охорони здоров’я, з 25 травня Уряд дозволить відновити роботу метрополітенів, але за умови використання масок та респіраторів. Також планується відкрити дитячі садки.

«Наступний етап – з 1 червня. Тоді буде відновлена робота фітнес-центрів, міжобласні перевезення, а з 10 червня – буде дозволена робота кафе та ресторанів», — резюмував Міністр Максим Степанов.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support