English English Українська Українська

Персональна відповідальність посадових осіб відповідальних за забезпечення своєчасного та ефективного вжиття заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі – пріоритет Мінсоцполітики у 2020 році

Золочівської сільської ради


Персональна відповідальність посадових осіб відповідальних за забезпечення своєчасного та ефективного вжиття заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі – пріоритет Мінсоцполітики у 2020 році

Дата публікації: 28.01.2020

24 січня 2020 року в актовій залі Бориспільського міськвиконкому заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський провів брифінг з питань запобігання та протидії домашньому насильству.

Сергій Ніжинський розповів про роботу Міністерства соціальної політики України, наголосивши  про необхідність та важливість комунікації з регіонами.

Разом з тим,  акцентував увагу присутніх, щодо сттей 18-24 Постанови КМУ №658 від 22.08.2018 року, якими передбачено про персональну відповідальність заступників голів районних державних адміністрацій, виконавчих органів ради об’єднаних територіальних громад, міських виконавчих комітетів, сільських, селищних рад.

Заступник Міністра з  питань європейської інтеграції наголосив, що  координатори є посадовими особами, а тому несуть персональну відповідальність за  здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, а  вчинення трагічних випадків, особливо  стосовно дітей –  це вже  відповідальність, яку посадовці нестимуть перед Законом  України.

В Мінсоцполітики  узагальнено інформацію про 6102 персонально відповідальних особи по Україні вцілому, з них: 25 – осіб на рівні  відповідальних заступників  голів обласних державних адміністрацій, 509 осіб – на рівні  заступників  голів районних державних адміністрацій, 163 особи – на рівні заступників міських голів, 707 осіб- на рівні об’єднаних територіальних громад та 4698 осіб – визначено  відповідальними за протидію домашньому насильству на рівні виконавчих комітетів сільських, селищ них рад.

Окремо Сергій Ніжинський наголосив про важливість притулків для осіб, які постраждали від насильства в Київській області, а особливо в Бориспільському регіоні на території якого розміщено міжнародний аеропорт «Бориспіль».

У свою чергу, міський голова Борисполя Анатолій Федорчук повністю підтримав заступника Міністра та запевнив, що питання сьогоднішнього брифінгу перебуває на особистому контролі. Міський голова наголосив на готовності до активної співпраці з Міністерством соціальної політики та Київською облдержадміністрацією у сфері протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

Разом з тим, начальник управління протидії торгівлі людьми та запобігання домашньому насильству  Мінсоцполітики  Валентина Осадча  у своєму виступі акцентувала увагу присутніх на міжвідомчій взаємодії фахівців спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб та територіальних підрозділів національної поліції України, центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та на прикладі  реальних випадків  формувала алгоритм дій  суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.

Підсумовуючи брифінг Сергій Сергійович розповів і про скептицизм у регіонах до гендерної політики, роль громадських організацій у соціальній політиці та закликав всіх бути не байдужими і не залишатись осторонь до проявів насильства і взагалі соціальних проблем, і їх вирішення.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support